DJEČJI VRTIĆ SUNCOKRET

Između plavetnila i zelenila istarskog Novigrada, radi i raste naš vrtić, mlada predškolska ustanova u kojoj se program provodi na talijanskom književnom jeziku, koja je do 2013. godine radila u sklopu Talijanske osnovne škole Novigrad, od koje se osamostalila 1. veljače 2013. godine, te Grad Novigrad-Cittanova je postao njen osnivač.

Naš vrtić smješten je u istoj zgradi Dječjeg vrtića Tičići i u nastavku zgrada osnovnih škola talijanske i hrvatske, ulica Emonijska br. 6.

Na nekoliko koraka od mora i gradske jezgre, naša ustanova je okružena velikim vrtom osiguranim ogradom i popraćena velikom terasom. Zahvaljujući sredstvima Grada Novigrada-Cittanova te sufinanciranja od strane Talijanske unije i Regije Veneto, prostori institucije su obnovljeni i prošireni 2011. godine. Danas ima 3 sobe za boravak djece sa vlatsitim ulazima i sanitarijama, dobro osvijetljene i prozračne, s izlazom na terasu i veliki vanjski prostor. Hodnici, blagovaonica, čajna kuhinja i odgojiteljska soba su prostori koji dijelimo sa Dječjem vrtićem Tičići.

Sretni smo da se možemo predstaviti kao suncokret rođen iz mašte i stvoren od ruku naše djece. Grafički dizajn koji kombinira dječje škrabanje ili prvi zapis misli sa prikazima suvremene umjetnosti tj. sa znakovima inovacije sadašnjosti.

Suncokret kao cvijet koji slijedi s pažnjom i predanost sunčeve zrake, sa ciljem da raste, razvija i mijenja. Suncokret kao skup pojedinaca, sjemenki, koji dijele isti put kako bi se razvili u nezavisne biljke, jake i samodostatna.

Želimo da naš logotip bude poruka zajedništva i samostalnosti, ali i poruka afirmacije važnosti i sposobnosti djece ove dobi.

NAŠ CILJ

Putovati zajedno prema jasnim ciljevima, kroz slobodna i zahvaljujući iskustva, razvijajući sposobnost spoznaje samog sebe i izgradnja odnosa s drugima.

NAŠA VIZIJA

Naš vrtić želi biti zona proksimalnog razvoja djece: mjesto gdje djeca mogu rasti i razvijati se u skladu, uvažavanjem njihovih potreba i zahtjeva, u vedrom i sigurnom okruženju koje ih potiče na odgovarajući način.

NAŠA MISIJA

Nastojimo kontinuirano unaprijediti kvalitetu našeg obrazovnog rada: uvijek smo u potrazi za poticajne uvijete za odgojno-obrazovni rad s djecom, kroz kontinuirano stručno usavršavanje i refleksivan rad, uključivanjem roditelja kako bi postali naši partneri u radu i igri, tražeći pomoć vanjskih stručnjaka i otvarajući se zajednici.

INFO

DJEČJI VRTIĆ SUNCOKRET – SCUOLA DELL’INFANZIA GIRASOLE
EMONIJSKA – VIA EMONIA, 6
52466 NOVIGRAD – CITTANOVA
OIB 55116739511
tel.: +385 52 726 864
e-mail: girasole.suncokret@gmail.com

Između plavetnila i zelenila istarskog Novigrada, radi i raste naš vrtić, mlada predškolska ustanova

SDI Girasole